سومین نشست فعالان و مدیران کسب و کار حوزه تبادل رمزارز برگزار شد
سومین نشست فعالان حوزه تبادل در تاریخ سهشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ از ساعت ۱۳ تا ۱۷ توسط انجمن بلاکچین در دانشگاه خاتم برگزار شد. این رویداد با هدف بررسی موضوعات مختلف مرتبط با حوزه تبادل و رمزارزها، با حضور اعضای کارگروهها و فعالان این حوزه برگزار شد. راهبری این رویداد توسط نیما نعیمیخواه، عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین انجام شد و سخنرانان این رویداد خانم مهکامه شریفزاد و آقایان محمد گرانمایه، امید میرعالی، سروش حسینزاده و نمایندهای از پلیس فتا بودند.
رویداد شامل برنامهها و پنلهای مختلفی بود که هر یک به موضوعات خاصی در حوزه تبادل پرداختند. در ادامه به تشریح هر یک از برنامهها میپردازیم:
معرفی اعضای کارگروه تبادل
در ابتدای نشست، شاهد گزارش عملکرد سال گذشته کارگروه تبادل بودیم. در ادامه اعضای کارگروه تبادل معرفی شدند و اهداف کارگروه برای حاضران تشریح شد. اعضای کارگروه تبادل به شرح زیر اعلام شد:
- مرتضی موذنی – رئیس کارگروه
- امید میرعالی – نایبرئیس کارگروه
- مهدی عسکری – دبیر کارگروه
- ابوالفضل عباسی – عضو هیئت رئیسه
- علی کورشی – عضو هیئت رئیسه
رونمایی از سامانه استعلام کاربران متخلف
در ادامه محمد گرانمایه از “سیستم متمرکز ثبت اطلاعات کاربران متخلف”رونمایی کرد. این سامانه به منظور جلوگیری از ارائه سرویس به کاربران مشکوک و متخلف و همچنین کاهش پروندههای قضایی مرتبط با تخلفات در حوزه تبادل طراحی شده است. امکانات این سامانه در نسخه فعلی، شامل ثبت و حذف گزارشها، استعلام کاربران و دستهبندی گزارشها میباشد.
گزارش عملکرد کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین ایران
خانم سیده مهکامه شریفزاد، رئیس کمیته خودتنظیمگری، گزارشی از عملکرد کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین ایران ارائه کرد. وی به تشریح اقدامات کمک نظارتی تشکلها در خودتنظیمگری، پیشنویس الزامات کسب و کارهای تبادل و ضوابط مالیاتی پرداخت. همچنین به اهمیت شناسایی موارد مشکوک پیش از تبدیل به پروندههای کثیرالشاکی اشاره کرد.
ایشان در ادامه اعلام کرد که تاکنون موفق به برگزاری ۲۹ جلسه رسمی در این کمیته شده اند و افزود:
درِ جلسات کمیته خودتنظیمگری به روی همه باز است و مشورت و پرسش و پاسخ آزادانه انجام میشود.
وی به کسب و کارهای تازه کار پیشنهاد داد قبل از لیست توکنشان در صرافیها، با کمیته مشورت کنند و افزود:
مدتی است که از کسب و کارها خوسته شده است که مراحل احراز حقوقی را انجام دهند. این
مسئله به خصوص برای کسب و کارهای جدیدی که میخواهند درگاه پرداخت بگیرند حیاتی
است.
همچنین برای اولین بار در این نشست مقرر شد حسابهای بانکی کسب و کارها در وایت لیست قرار گیرد، و به نوعی قرار است ساز و کار کسب و کارها به رسمیت شناخته شود.
پنل پرسش و پاسخ
پنل پرسش و پاسخ با حضور نمایندگان سه تشکل انجمن بلاکچین (مهکامه شریفزاد)، فینتک (سروش حسینزاده) و نظام صنفی رایانهای (صالح خواجه دلویی) انجام شد. در این پنل، به چالشها و موانع موجود در مسیر خودتنظیمگری پرداخته شد و راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت موجود مورد بحث قرار گرفت. در انتهای پنل، گفت و گویی تعاملی با هدف بررسی و حل چالشهای موجود در حوزه تبادل انجام شد و نمایندگان کسب و کارها و فعالان این حوزه به تبادل نظر و ارائه راهکارهای اجرایی پرداختند.
جمعبندی
سومین نشست فعالان حوزه تبادل با تمرکز بر موضوعات حیاتی و چالشبرانگیز در حوزه تبادل و رمزارزها برگزار شد. با حضور اعضای کارگروه تبادل، اساتید و فعالان برجسته این حوزه، برنامهها و پنلهای متنوعی ارائه شد که به افزایش دانش و آگاهی شرکتکنندگان کمک کرد و بستری برای تبادل نظر و بررسی راهکارهای اجرایی فراهم آورد.